Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ

Αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να τα κάνει όλα σωστά! Κανένα λάθος δεν επιτρέπεται. Όχι μόνο για τη Μαρία, αλλά και για τη Στέλλα τους. Η μικρή θα πρέπει να τους δει οπωσδήποτε αγαπημένους αυτή την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Ότι κι αν του πει η Μαρία, όσο κι αν τον προκαλέσει για την τεμπελιά του, το πιοτό και τον τζόγο δεν πρόκειται να αντιδράσει. θα την αγκαλιάσει και θα της πει σιγανά στο αυτί εκείνα τα γλυκόλογα που τόσο της άρεσαν κάποτε.
Δεν λέει ότι η Μαρία έχει απόλυτα άδικο, έχει συναίσθηση και ο ίδιος. Υπερβάλλει όμως. Στην εποχή της κρίσης με την ανεργία να καλπάζει δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. Ο τζόγος είναι σχεδόν η μόνη ελπίδα να βγουν από τη μιζέρια και το πιοτό ο μόνος τρόπος να την ανέχεσαι. Άλλοι έχουν βρει άλλους τρόπους, να όπως η Μαρία με τη θρησκεία και τις προσευχές. Αυτός δεν τα καταφέρνει στον τομέα αυτόν. 
Και είναι σίγουρος ότι όλα θα αλλάξουν. Αρκεί να πιάσει την καλή και θα γίνει αμέσως τύπος και υπογραμμός. Τότε τέρμα το πιοτό και ο τζόγος. Τόχει υποσχεθεί στον εαυτό του πρώτα-πρώτα. Και στη Μαρία το έχει χιλιοπεί, αλλά δεν του δίνει σημασία. Δεν μπορεί εκείνη να καταλάβει ότι το πιοτό και ο τζόγος είναι ο δρόμος ο μοναδικός για να κοπεί το πιοτό και ο τζόγος.
Έτσι λοιπόν. Απόψε το βράδυ δεν θα χαλάσει την καρδιά του. Δεν θα θυμώσει και δεν θα κατεβάσει τα συνηθισμένα του καντήλια στις παρατηρήσεις της γυναίκας του. Και βέβαια δεν θα σηκώσει χέρι μέρα που είναι…
Είναι σίγουρος για την ψυχραιμία του, αλλά η αλήθεια είναι ότι η βεβαιότητά του αρχίζει να κλονίζεται όσο πλησιάζει στο σπίτι. Και το μπαρ του Αντώνη είναι εκεί δα ακριβώς στη γωνία, ανοιχτό όπως πάντοτε και μάλιστα με τη γιορτινή του διακόσμηση.

Θα μπει για ένα μονάχα ποτό…