Έγινε και αυτό. Δημοσιεύτηκε έν άρθρο από την ψυχολόγο Dr. Angela Attwood, από το Πανεπιστήμιο του Bristol, σύμφωνα με το οποίο αυτοί που πίνουν τη μπύρα τους από όρθιο ποτήρι την τελειώνουν αργότερα κατά 60% σε σχέση με αυτούς που την πίνουν από καμπυλωμένο ποτήρι.
Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι οι πότες μπύρας που χρησιμοποιούν καμπύλα ποτήρια εκτιμούν λάθος το σημείο της "μέσης" του ποτηριού, δηλαδή το τοποθετούν χαμηλότερα από ότι πράγματι είναι. Το λάθος αυτό γίνεται πολύ μικρότερο όταν το ποτήρι είναι ίσιο.
Αποτέλεσμα: Αυτοί που πίνουν με καμπύλο ποτήρι χρειάζεται να πιουν περισσότερο προκειμένου να φτάσουν σε αυτό που εκείνοι θεωρούν ότι είναι το μέσον του ποτηριού, με αποτέλεσμα να πίνουν τελικά πιο γρήγορα τη μπύρα τους.
Οι ερευνητές δεν μελέτησαν πάντως το ρυθμό που πίνει κανείς από κουτί μπύρας ή από το μπουκάλι.
Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα πιεί κανείς μπύρα ας λάβει υπ' όψιν του και το σχήμα του ποτηριού. Τώρα, αν θα δεχτεί ο αστυνομικός που θα σας κάνει το αλκοοτέστ την "επιστημονική" αυτή δικαιολογία είναι μάλλον αμφίβολο!