Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τσαπανίδου και Παπακωνσταντίνου


Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου πήρε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η δημοσιογράφος ήταν εύστοχη, αρκετά επιθετική- όπως έπρεπε- και του έκανε δύσκολα ερωτήματα. Κάποιοι έγραψαν ότι τον "διέλυσε". Δεν είναι αυτή η δική μου εκτίμηση.
Πρέπει να πω ότι η κ. Τσαπανίδου τα πήγαινε καλά, μέχρι που έκανε δύο καθοριστικές ερωτήσεις: Πόσα χρήματα παίρνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και γιατί οι βουλευτές δεν ελάττωσαν ακόμη περισσότερο το μισθό τους (αρχικά ρώτησε γιατί δεν τον ελάττωσαν καν και ο Υπουργός τη διόρθωσε ότι τον έχουν ελαττώσει κατά 50%). Στα ερωτήματα, λοιπόν, που έθεσε πήρε κατά τη γνώμη μου δύο αποστομωτικές απαντήσεις: Πρώτον διαπιστώθηκε ότι ένας Υπουργός παίρνει πολύ λιγότερα από ότι η κ. Τσαπανίδου. Και δεύτερον, όπως απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές πρέπει να έχουν αξιοπρεπή μισθό (και υπενθυμίζω πάντως μικρότερο από της συγκεκριμένης δημοσιογράφου). Στην ενάντια περίπτωση βουλευτές θα γίνονται μόνο όσοι είναι εύποροι ή όσοι δεχτούν να γίνουν πιόνια των συμφερόντων. 
Σίγουρα έκανε λάθη ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και ο Γ. Παπανδρέου. Πρέπει άραγε οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να κάνουν συναγωνισμό λαϊκισμού για να τα αναδεικνύουν;