Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Gone Girl της Gillian Flynn


'Ενα βιβλίο που ξεχώρισε τη χρονιά που πέρασε. Η συγγραφέας περιγράφει την ιστορία της σχέσης του Nick και της Amy, ενός ζευγαριού που είχε όλα τα φόντα εκείνα που χρειάζονταν για νά έχουν μια ονειρεμένη ζωή. Κι ομως κάτι στράβωσε. Η Amy κάποια μέρα εξαφανίστηκε! Και όχι μια οποιαδήποτε μέρα, αλλά εκείνη της 5ης επετείου του γάμου τους. 
Και έτσι αρχίζει η νέα, η πιο ενδιαφέρουσα φάση της σχέσης τους! Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και αναπάντεχα. Μια βαθειά προοδευτική διείσδυση του ενός χαρακτήρα μέσα στον άλλο. Κυριολεκτικά, αφού το βιβλίο είναι δοσμένο με τη μορφή μονολόγων των δύο πρωταγωνιστών, στους οποίους μονολόγους μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερο τα πιο κρυφά τους αισθήματα και τις πιο απαγορευμένες σκέψεις που κάνουν ο ένας για τον άλλο. Και μέσα από αυτές έρχεται η πλήρης, απόλυτη ταύτισή τους, αυτών των τόσο διαφορετικών μέχρι τότε ανθρώπων.
Πόσο λίγο αλήθεια απέχει η αγάπη από το μίσος! Και πόσο ισχυρό, πανίσχυρο κίνητρο αποτελούν και τα δύο στην προσπάθεια επικράτησης της μιας θέλησης πάνω στην άλλη! Στον αγώνα για την χωρίς όρους κατάκτηση του αντίπαλου οχυρού.
Το τέλος με προβλημάτισε και είδα στο διαδίκτυο ότι πράγματι προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Μερικοί το θεωρούν ευρηματικό, άλλοι το μίσησαν. Κάποιοι μίλησαν για "ανοιχτό" τέλος, που ίσως υποκρύπτει μια συνέχεια της ιστορίας. Το μέλλον θα δείξει.
Αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι ότι το βιβλίο διαβάζεται με πολύ ευχαρίστηση και σε καμιά περίπτωση δεν κάνει κοιλιά. Η Gillian Flynn είναι μια πολύ καλή νέα συγγραφέας και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει και καλύτερα πράγματα στο μέλλον.


Χαρά στο κουράγιο τους!


Υπάρχει μια ομάδα στο γυναικείο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ουαλλίας, που σε 10 αγώνες όχι μόνο έχει 10 ήττες, αλλά έχει σημειώσει 1 γκολ και έχει δεχτεί 219!
Η τελευταία τους μάλιστα ήττα ήταν με 43-0, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών σε επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου.

Η ομάδα ονομάζεται Caerphilly Castle Ladies, από ένα κάστρο της περιοχής. 

Αυτό βέβαια που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι οι κυρίες δεν δείχνουν καμιά διάθεση να τα παρατήσουν!!

Ιδού τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής:

  1. 0-5 v Northop Hall
  2. 0-18 v Port Talbot Town
  3. 0-10 v Wrexham
  4. 0-18 v Cardiff Metro University
  5. 0-26 v Llandudno Junction
  6. 0-36 v Newcastle Emlyn
  7. 0-21 v Port Talbot Town
  8. 1-14 v Caernarfon Town
  9. 0-28 v Aberystwyth Town
  10. 0-43 v Cardiff Metro University