Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κείμενο από φωτεινή επιγραφή στη Λυών


Επιστολή προς άνδρες: Tο προστατευτικό κάλυμμα όρχεων  χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1874 στο χόκεϊ επί πάγου... Και η πρώτη προστατευτική κάσκα μοτοσικλέτας χρησιμοποιήθηκε το 1974.
Επομένως οι άντρες χρειάστηκαν εκατό χρόνια για να καταλάβουν πως και ο εγκέφαλος είναι σημαντικός.
Υπογραφή: μια γυναίκα

Βόμβες σε ασχολούμενους με την νανοτεχνολογία!


Το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αποστολής βομβών σε πακέτα σε επιστήμονες, που κάνουν έρευνα στη χρήση της νανοτεχνολογίας ή στην προηγμένη τεχνολογία υπολογιστών. Τα πρόσφατα περιστατικά αφορούν επιστήμονες που εργάζονται στο Μεξικό (με σοβαρούς τραυματισμούς!), αλλά φαίνεται ότι η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις έχει διασυνδέσεις και με άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Χιλή. 
Ο λόγος, κατά τους βομβιστές, είναι ότι εξ αιτίας της ανάπτυξης της νανοτεχνολογίας, αλλά και προόδων στην τεχνολογία των υπολογιστών, θα οδηγηθεί ο κόσμος στην επικράτηση μιας μορφής τεχνητής νοημοσύνης που θα έχει αυτογνωσία , θα αναπαράγεται κατά βούληση και θα εξαφανίσει ή θα υποτάξει την ανθρωπότητα!

Το αλκοόλ αμβλύνει την αντίδραση του εγκεφάλου στα λάθη μας


Όταν κάποιος κάνει ένα λάθος υπάρχει άμεση αντίδραση συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου, οπότε αποστέλλονται προς άλλα εγκεφαλικά κέντρα σήματα "συναγερμού", ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Μια πρόσφατη μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Missouri στις ΗΠΑ έδειξε ότι στην περίπτωση, που κάποιος είναι υπό την επίδραση του οινοπνεύματος, αυτά τα σήματα είχαν σχετικά ελαττωμένη ένταση. Και πάλι, όμως, αυτά τα άτομα ήταν σε θέση να αντιληφθούν ότι έκαναν λάθος, αλλά το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι δεν έκαναν σημαντική προσπάθεια να διορθώσουν το λάθος τους, σε αντίθεση με εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει οινόπνευμα, στους οποίους η προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο των πράξεων τους ήταν φανερή.
Το συμπέρασμα: το αλκοόλ όχι μόνο ελαττώνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, που μας ειδοποιεί για τα λάθη μας, αλλά μας κάνει και να μη νοιαζόμαστε γι' αυτά, έστω και αν καταλαβαίνουμε ότι τα κάνουμε.
Τα ευρήματα αυτά έχουν βέβαια και τη θετική τους πλευρά, καθώς μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι σε αγχωτικά άτομα λίγο ποτό ίσως κάνει καλό, αφού τα άτομα αυτά είναι γνωστό ότι αντιδρούν υπερβολικά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αν τώρα αποφασίσουν να το ρίξουν κυριολεκτικά στο ποτό μάλλον οι συνέπειες δεν θα είναι καλές.
Η μελέτη έγινε με την υποβολή των συμμετεχόντων σε δοκιμασίες με τη χρήση υπολογιστή και την παράλληλη παρακολούθηση της λειτουργίας του εγκεφάλου με τη χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας. Ακόμη δηλαδή μια εργασία που χρησιμοποίησε μια ακριβή και πολύπλοκη διαδικασία, για να φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα με τον λαϊκό ποιητή, που έλεγε το γνωστό "απόψε πίνω και δεν μου καίγεται καρφί".