Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τι θα έπρεπε -και δεν πρόκειται- να πει ο Τσίπρας


Ναι ο Τσίπρας μπορεί και πρέπει να πει όλη την αλήθεια. 
Είναι γεγονός ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει γονατίσει το λαό και το κυριότερο ότι δεν δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον.
Είναι γεγονός, ότι το τίμημα της παραμονής μας στην Ευρώπη είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητές μας. Και ότι η αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού της καταρρακώνεται.
Να τι πρέπει να πει λοιπόν ο Τσίπρας:
"Εγώ αν εκλεγώ πρωθυπουργός θα καταγγείλω αμέσως το μνημόνιο και θα πάψω να αποπληρώνω τους δανειστές μας. Θα εθνικοποιήσω και πάλι τον δημόσιο πλούτο που μας τον έχουν λεηλατήσει, θα εθνικοποιήσω τις τράπεζες και θα δώσω πίσω στο λαό τα αγαθά της δημόσιας υγείας και της παιδείας.
Είναι πολύ πιθανό, όταν γίνουν αυτά, οι δανειστές μας να πάψουν να μας δίνουν χρήματα. Είναι πιθανό, αν και θα προσπαθήσω να το αποφύγω όσο μπορώ, να αναγκαστούμε να βγούμε από την Ευρωζώνη και το ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή.
Είναι πιθανό για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα να μην μπορώ να πληρώσω κανονικά μισθούς και συντάξεις και οι τράπεζες να περάσουν μια πολύ δύσκολη περίοδο με κίνδυνο-που θα κάνω ότι μπορώ να αποφύγω- να χαθούν καταθέσεις. Είναι πιθανό για ένα χρονικό διάστημα να κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις και η ανεργία να εκτοξευθεί πάνω από 50%.
Θα περάσουμε μερικά δύσκολα χρόνια. Αλλά μετά από τη δοκιμασία αυτή θα έχουμε κερδίσει πάλι την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία μας.
Η Ελλάδα τελικά θα βγει από την κρίση, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που σας είπα. 
Σας λέω όλη την αλήθεια και ζητώ να με ακολουθήσετε σε αυτήν την πορεία, που είναι δύσκολη, απαιτεί ευρύτατη λαϊκή συναίνεση και θα θέσει οριστικό τέρμα στην ομηρία της χώρας από ξένα συμφέροντα και αγορές."

Ας τα πει αυτά. Τότε θα φανεί αν ο ελληνικός λαός είναι διατεθειμένος να τον ακολουθήσει. Όχι μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και κάνοντας τον μάγκα στην Ευρώπη.
Και τότε, το δηλώνω, εγώ θα τον ψηφίσω με τα δυό μου χέρια.