Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η αγανάκτηση της Παρασκευής

Έχω μαζέψει αρκετά που τον τελευταίο καιρό μου "την 'εχουν δώσει" κατά τα κοινώς λεγόμενα. Και λέω να τα σχολιάσω επιγραμματικά:

1. Μπορεί να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας (έστω και του Ελλαδιστάν) κάποιος που λέει δημόσια: "Ποιοί είναι οι Ολλανδοί και ποιοί είναι οι Φινλανδοί; " Μπορείς έτσι συλλήβδην να εκφράζεσαι υποτιμητικά για ολόκληρους λαούς;  Και βέβαια η ρήση είχε την αυτονόητη σύγκριση, που μπορεί να μην ειπώθηκε αλλά όλοι την κατάλαβαν: "συγκριτικά με έμας, τους Έλληνες". Ναι κύριε Πρόεδρε όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί και τι έχουν πετύχει σήμερα (και βέβαια έχουν και ιστορία, που πρέπει να την τιμάμε!). Αλλά οι Έλληνες σήμερα ποιοί είναι; (μήπως μόνο η ιστορία τους;)

2. Τι εννοούν οι δικαστές όταν λένε "δεν θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους και θα καθυστερεί η απονομή δικαιοσύνης, επειδή θα παίρνουν λιγότερα χρήματα"; Δεν ήξερα ότι δουλεύουν με χρονοδιακόπτη. Αυτό είναι το παράδειγμα, που δίνουν στον απλό έλληνα εργαζόμενο; Και μετά αγανακτούμε για τις απειλές των φορτηγατζήδων και των ταξιτζήδων! Αυτοί είναι οι Έλληνες κύριε Πρόεδρε!

3. Τι ακριβώς εννοεί ο κύριος Κουβέλης (ο ξυπνήστε με να κυβερνήσω) όταν λέει ότι είναι σαφώς υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά εναντίον της τελευταίας συμφωνίας; Τη συμφωνία, αν δεν κάνω λάθος, την επιβάλλει η Ευρώπη. Πως θα συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα ο "ασυμβίβαστος" μετά τις εκλογές, όπου είναι πολύ πιθανό να κληθεί να συγκυβερνήσει; Και άλλες κωλοτούμπες; Τσίρκο με πλούσιο ακροβατικό σώου γίναμε. Δεν κάνουν πρωθυπουργό τον Μελισσανίδη να τελειώνουμε;

4. Τι εννοούν όλοι χωρίς σχεδόν εξαίρεση οι αμερικανοί πολιτικοί σχολιαστές, που λένε τον τελευταίο καιρό, ότι "δεν είναι δυνατό να δεχτούν οι ΗΠΑ ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα"; Σαφώς προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το χτύπημα που έρχεται. Και αναρωτιέται κανείς: το Ισραήλ με τα πυρηνικά του όπλα γιατί είναι αποδεκτό;