Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Έμποροι της Αμφιβολίας!

Τα τελευταία χρόνια παίζεται ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι ενάντια στο μέλλον του πλανήτη μας. Μια ομάδα επιστημόνων με διασυνδέσεις με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ιδίως με εταιρείες πετρελαιοειδών, έχουν βάλει ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο: προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπείρουν την αβεβαιότητα γύρω από τα πολύ σοβαρά και αδιάψευστα στοιχεία που υπάρχουν για την επικίνδυνη υπερθέρμανση του πλανήτη. Και αυτό το κάνουν με διάφορους τρόπους: διαστρεβλώνοντας τα επιστημονικά ευρήματα, προκαλώντας αμφιβολίες για την ηθική ακεραιότητα των επιστημόνων που πρωτοστατούν στη μάχη για τη σωτηρία της Γης, εκμεταλλευόμενοι ακόμη και μερικά λάθη, που αναπόφευκτα γίνονται από την επιστημονική κοινότητα. Τελευταίο τους όπλο ήταν η περίφημη "διαρροή" ηλεκτρονικών μηνυμάτων ανάμεσα από κλιματολόγους και άλλους επιστήμονες, όπου υποτίθεται αποδεικνύονταν ότι γίνεται χαλκίδευση στοιχείων. Μπορεί αυτά βέβαια να διαψεύστηκαν από επιτροπές που αναζήτησαν την αλήθεια, αλλά οι βρώμικες διαδόσεις είναι γνωστό ότι δεν φεύγουν εύκολα!
Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε από επιστήμονες, που είχαν διασυνδέσεις με τις καπνοβιομηχανίες πριν 40 χρόνια, τακτική που καθυστέρησε σημαντικά τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του καπνίσματος, με εγκληματικές συνέπειες.
Πρέπει όλοι οι πολίτες του κόσμου να γίνουν κοινωνοί του μεγάλου εγκλήματος που γίνεται σήμερα με την υπερβολική άθροιση CO2 στην ατμόσφαιρα και να μπουν μπροστά, ώστε να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να πάρουν σοβαρά μέτρα!