Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η αλήθεια να λέγεται…..

Έχω γράψει αρκετά και συχνά κατηγορώ τους πολιτικούς μας. Σήμερα όμως θέλω να τους υποστηρίξω.

Μια από τις μεγαλύτερες κατηγορίες εναντίον τους είναι για τα ψέματα που έχουν πει και συνεχίζουν να λένε. Κι όμως. Δεν λένε ψέματα. Σας βεβαιώνω.

Όταν ο Τσίπρας είπε ότι θα φύγει η τρόικα και ότι δεν θα υπογράψει τέταρτο μνημόνιο δεν έλεγε ψέματα.

Ούτε ο Μητσοτάκης όταν είπε ότι δεν υπέβαλε το πόθεν έσχες της συζύγου επειδή ήταν σε διάσταση.

Ούτε ο Παπανδρέου όταν είπε ότι λεφτά υπάρχουν και ο Πάγκαλος ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Όλοι αυτοί λέγαν την αλήθεια.

Μιαν αλήθεια σαν κι αυτή που θα σας πω κι εγώ τώρα.

Πρώτα-πρώτα για όσους δεν με ξέρουν είμαι 69 χρονών, καθόλου αθλητικός τύπος και έχω μάλιστα πρόβλημα χρόνιας οσφυαλγίας ενώ διαμένω σε έναν οικισμό που απέχει 12 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου.

Σας κάνω λοιπόν την παρακάτω δήλωση και σας ζητώ να μου πείτε αν πιστεύετε ότι λέω την αλήθεια.

“Κάθε μέρα ξεκινώ από το σπίτι μου και περπατώ μέχρι το Βόλο. Στη συνέχεια επιστρέφω και επαναλαμβάνω την ίδια διαδρομή για μιαν ακόμη φορά. Αμέσως μετά κολυμπώ στη θάλασσα προς το Βόλο, αλλά αυτή τη φορά κάνω τη μισή και όχι ολόκληρη τη διαδρομή, δεν φθάνω δηλαδή μέχρι το Βόλο και επιστρέφω”.

Αδύνατον! Θα πείτε όλοι, εκτός ίσως αν υπάρχουν κάποιοι φανατικοί θαυμαστές μου, που όπως και οι φανατικοί οπαδοί των πολιτικών χάφτουν όσα και ότι τους λένε χωρίς δισταγμό.

Κι όμως. Λέω την αλήθεια. Δεν σας είπα όμως ότι σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σπίτι μου είναι το σημείο στο οποίο αρχίζει ο (εξαιρετικά μεγάλος σε έκταση) Δήμος Βόλου και υπάρχει και σχετική πινακίδα που το βεβαιώνει!

Κάνω λοιπόν κάθε μέρα συνολικά μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων και στη συνέχεια κολυμπώ άλλα 500 περίπου μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια ολόκληρη.

Δεν είπα ψέματα. Είπα την αλήθεια όπως την λέει ο Τσίπρας, επειδή τώρα τους θεσμούς τους λέμε τρόικα και επειδή η συμφωνία που θα υπογράψει δεν θα λέγεται 4ο μνημόνιο, αλλά συμφωνία με ουδέτερο δημοσιονομικό πρόσημο. Όπως την λέει ο Μητσοτάκης, για το πόθεν έσχες επειδή προφανώς ο νόμος θα του δίνει αυτό το δικαίωμα. Και όπως έλεγε την αλήθεια ο Παπανδρέου, γιατί βέβαια λεφτά κάπου υπάρχουν στην υδρόγειο. Και ο Πάγκαλος, που όμως δεν διευκρίνιζε το μερίδιο των φαγωθέντων που αναλογούσε στον καθένα από μας.


Η αλήθεια λοιπόν να λέγεται. Αρκεί να λέγεται ολόκληρη.