Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οπωσδήποτε Κυβέρνηση (με) ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Ιουνίου

Το έχω ξαναπεί και γράψει πολλές φορές ότι διαφωνώ με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του αρχηγού του. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί, οι εξυπνάδες και τα σλόγκαν δεν τιμούν την Αριστερά και δεν προϊδεάζουν καλά για το μέλλον. Μετά τόσα χρόνια άκρατου λαϊκισμού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ήθελα μια διαφορετική νοοτροπία από την Αριστερά! Ένα άλλο ήθος, κάτι που να παραδειγματίσει τους πολίτες, να τους προβληματίσει για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους, που έχει τα μέγιστα συμβάλει στην κατάντια μας και να μην τους χαϊδεύει τ' αυτιά μιλώντας μόνο για τις ευθύνες των άλλων. Ακούσατε έστω και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχεται τις ευθύνες των συνδικαλιστών και του άκρατου κρατισμού; Να κάνει κάποια κριτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υγεία και η Παιδεία στη χώρα μας, η οποία τραγική κατάσταση δεν έχει την απαρχή της στο μνημόνιο, αλλά στις εσωτερικές τους ανίατες παθογένειες;
Αυτά όλα, λοιπόν, με κάνουν εξαιρετικά δύσπιστο για τις πραγματικές προθέσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω επίσης όμως ξαναπεί ότι οι βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά θέματα, ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν σχέση με τις κοινωνικές σχέσεις και δομές με εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό.
Με όλα αυτά ως εισαγωγή θέλω να πω ότι η σημερινή ελληνική πραγματικότητα απαιτεί ως λύση μια κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι θνησιγενής και μόνο κοινωνική αναταραχή θα προκαλέσει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του και θα έχει την όλη ευθύνη των τεκταινομένων. Μπορεί βέβαια να οδηγηθούμε σε περιθωριοποίηση από το παγκόσμιο σύστημα και να βρεθούμε στην απόλυτη εσωστρέφεια. Αν όμως οι Ελληνες γνωρίζουν τι ψηφίζουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για το ενδεχόμενο αυτό (Παρένθεση: ένα ειλικρινές και τίμιο αριστερό κόμμα έπρεπε να το έχει ήδη πει αυτό ξεκάθαρα!). Μια άλλη περίπτωση θα είναι η συγκυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ (με ή όχι την ψήφο ανοχής του ΠΑΣΟΚ, που οφείλει κατά τη γνώμη μου να την παράσχει), οπότε ίσως η πορεία μπορεί να είναι με λιγότερες αναταράξεις, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος ότι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να (συν)κυβερνήσει! Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι χειρότερη!