Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γιατί δεν αντιδρούμε στην καταστροφή του πλανήτη;


Ενώ όλοι οι σοβαροί επιστήμονες, που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή, έχουν επισημάνει τις καταστροφικές επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη χρήση των αποθεμάτων πετρελαίου, οι κυβερνήσεις και οι παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ κλπ. δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε ένα μηχανισμό αναστροφής αυτής της πορείας.

Οι λόγοι είναι προφανείς, είναι σαφώς οικονομικοί και συνδέονται με την προστασία των συμφερόντων των πολύ μεγάλων εταιρειών, όχι μόνο πετρελαιοειδών, αλλά και αυτοκινήτου, αεροπλάνων και πολλών άλλων, αφού ο σημερινός οικονομικός ιστός είναι δομημένος γύρω από το πετρέλαιο.

Μια από τις εκδηλώσεις της υπερθέρμανσης λένε οι ειδικοί είναι και η παρατηρούμενη ενίσχυση της έντασης φυσιολογικών φαινομένων, όπως είναι οι τυφώνες, πλημμύρες κλπ. Χθες ακόμη υποστηρίχτηκε από διάσημους επιστήμονες, ότι η ένταση που απέκτησε ο τυφώνας Σάντυ δεν θα ήταν εφικτή, αν δεν υπήρχε αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης.

* Ο τυφώνας Σάντυ σε λήψη από δορυφόρο.
Έχει αναφερθεί, ότι η καύση των γνωστών αποθεμάτων μιας και μόνο από τις μεγάλες εταιρείς πετρελαιοειδών,της Μόμπιλ, μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία της Γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η αύξηση έχει υπολογιστεί ότι είναι αρκετή για να δημιουργήσει ουσιαστικά αξεπέραστα προβλήματα και να σημάνει τη μη αναστρέψιμη πορεία προς την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού. Το λιώσιμο των πάγων και μόνο θα εξαφανίσει ένα μεγάλο αριθμό παράκτιων περιοχών του πλανήτη.

Και εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα ονειρευόμαστε την αξιοποίηση του δικού μας ορυκτού πλούτου, αντί να εκμεταλλευτούμε άλλες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος και ο αέρας.

Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι εάν δεν προκύψουν νεότερες γενιές περισσότερο υπέυθυνων και προβληματισμένων πολιτών σε όλες τος χώρες του κόσμου, το παιχνίδι έχει χαθεί.

Οι πολύ κοντινοί μας απόγονοι θα αναπολούν με νοσταλγία εικόνες σαν αυτή του τυφώνα Σάντυ*, αφού αυτά που τους περιμένουν είναι άλλον ασύλληπτα για το κοινό μυαλό.



1 σχόλιο:

  1. Οι μοσχοαναθρεμένες αδελφές είναι 7 καί ούτε αυτές ούτε οι λοιποί κατασκευαστές κινητήρων εσωτερικής καύσεως φαίνεται νά συνεπλήρωσαν ...συντάξιμα έτη. Τεχνολογία αμιγώς οικολογικών κινητήρων υφίσταται καί ερευνητικώς εξελίσσεται από ετών. Ο ρυθμός μεταγγίσεώς της στήν παραγωγήν είναι ο στάγδην καί δή μέ τόν ερμαφρόδιτον τρόπον τών 'υβριδικών' οχημάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή